Testen van website snelheid met Google PageSpeed Insights en GTmetrix

Het is belangrijk om te weten hoe snel uw website laadt voor uw bezoekers. Een trage website kan leiden tot slechtere gebruikerservaringen en lagere zoekmachine-ranglijsten. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken voor het testen van website snelheid en te verbeteren. In dit artikel zullen we twee van de meest populaire hulpmiddelen bekijken: Google PageSpeed Insights en GTmetrix.

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights is een gratis hulpmiddel van Google dat u helpt bij het testen van website snelheid. Het biedt u inzicht in hoe snel uw website laadt op zowel desktop als mobiel en geeft u concrete aanbevelingen over hoe u de snelheid kunt verbeteren. Bijvoorbeeld, het kan aanbevelen om afbeeldingen te comprimeren of niet-essentiële code te verwijderen om de laadtijd te verkorten.

Om PageSpeed Insights te gebruiken, gaat u naar de website en voert u de URL van uw website in. Het hulpmiddel zal vervolgens een score geven voor de snelheid van uw website op desktop en mobiel, evenals specifieke aanbevelingen om de snelheid te verbeteren. Deze aanbevelingen kunnen handmatig worden toegepast door u of uw ontwikkelaar, of u kunt gebruikmaken van de gratis PageSpeed-modules van Google voor Apache of Nginx om ze automatisch toe te passen op uw server. PageSpeed Insights is volledig gratis en biedt een goede basis voor het testen van website snelheid, hoewel het minder geavanceerde opties biedt dan sommige andere hulpmiddelen.

GTmetrix

Een ander populair hulpmiddel voor website-snelheidstesten is GTmetrix. Net als PageSpeed Insights biedt GTmetrix inzicht in de snelheid van uw website en geeft het concrete aanbevelingen over hoe u de snelheid kunt verbeteren. Het verschilt echter in enkele opzichten van PageSpeed Insights. Ten eerste biedt GTmetrix meer geavanceerde opties voor het testen van website snelheid, zoals het kiezen van een specifieke locatie voor de test en het kiezen van een specifiek type apparaat om te simuleren. Dit kan nuttig zijn als u bijvoorbeeld wilt weten hoe snel uw website laadt voor bezoekers in een specifiek land of op een specifiek type apparaat.

Naast de meer geavanceerde opties voor het testen van website snelheid, biedt GTmetrix ook meer gedetailleerde rapporten over de prestaties van uw website. Naast de algemene score voor de snelheid van uw website, geeft GTmetrix ook informatie over verschillende aspecten van de prestaties, zoals de tijd die nodig is om de HTML-pagina te downloaden, de tijd die nodig is om afbeeldingen en andere media te laden, en hoe snel de pagina daadwerkelijk gereed is voor gebruik door de bezoeker. Dit kan u helpen om specifieke knelpunten in de prestaties van uw website te identificeren en te adresseren.

Bovendien biedt GTmetrix ook integratie met verschillende populaire tools voor het optimaliseren van de snelheid, zoals de caching-plugins van WordPress en de content delivery network (CDN) van Cloudflare. Dit maakt het gemakkelijker om de aanbevelingen van GTmetrix toe te passen op uw website en de snelheid te verbeteren. GTmetrix is gratis te gebruiken voor basisfuncties, maar er zijn ook betaalde abonnementen beschikbaar met extra functies, zoals ondersteuning voor meerdere websites en gedetailleerde rapporten.

Dus, welke van de twee manieren voor het testen van website snelheid moet ik geloven?

Zowel Google PageSpeed Insights als GTmetrix zijn nuttige hulpmiddelen voor het testen en verbeteren van de snelheid van uw website. PageSpeed Insights biedt gratis en eenvoudige testmogelijkheden, terwijl GTmetrix meer geavanceerde opties en gedetailleerde rapporten biedt. Onze ervaring in het optimaliseren van website-snelheid heeft ons geleerd dat het gebruik van beide hulpmiddelen een effectieve manier is om de snelheid van uw website te verbeteren en een betere gebruikerservaring te bieden. Onze diensten bieden hulp bij het gebruik van deze hulpmiddelen en het implementeren van aanbevelingen om de snelheid van uw website te verbeteren.

Klaar om jouw avontuur met ons te starten?

Plan nu een vrijblijvende (online) kennismaking in en laat ons samen jouw online groei en succes verkennen

Inzicht in onze prijzen

Ontdek onze tarieven: helder en eerlijk. 

Naam dienst
Omschrijving
Prijs
Wordpress deveopment
Volledige custom Wordpress website gebouwd in Elementor inclusief design
Vanaf €1300 excl. btw
Webshop development
Volledige custom webshop gebouwd in Elementor/woocommerce inclusief design
Vanaf €1600 excl. btw
Front end / back end development
Een volledig maatwerk geprogrammeerd project
€45 per uur excl. btw
Webdesign
Volledig op maat gemaakt webdesign in Adobe XD
Vanaf €800 excl. btw
Website onderhoud
Volledig onderhoud van jouw website
Vanaf €19,99 per maand excl.btw
Website Hosting
Shared hosting of VPS hosting
Vanaf €9,99 per maand excl.btw
Social media marketing
Onderhouden van Instagram/Facebook/Pinterest/Linkedin
Vanaf €240 per maand excl.btw

Vragen of meer informatie nodig? Neem contact met ons op

 
× Vragen? stuur ons een berichtje