De 3 belangrijkste SEO factoren voor Google

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van ‘Search Engine Optimization’, oftwel zoekmachineoptimalisatie als we het vertalen naar het Nederlands. Met SEO bedoelen we dus het optimaliseren van jouw website, zodat die zo goed mogelijk kan worden gevonden door zoekmachines. De belangrijkste zoekmachine voor veel mensen is, natuurlijk, Google en daarom focussen wij ons altijd vooral op optimalisatie voor de Google zoekmachine. Een goede SEO betekent dus dat jouw website goed vindbaar is op Google.

Hoe werkt SEO?

Voor Google is ook bekend hoe hun bekijken welke websites goed en slecht zijn. Het belangrijkste onderdeel daarvan is het crawlen van websites met crawlers. Het makkelijkste is om een crawler te zien als een persoon achter zijn computer die constant het internet doorklikt, alleen doet Google dit natuurlijk met geavanceerde software en computers. Een crawler gaat 24/7 het internet over langs zoveel mogelijk websites als mogelijk is en slaat daarbij een versie van iedere website op in een grote database genaamd: De index.

Hoe vindt een crawler mijn website?

Een crawler volgt links, zo simpel is het eigenlijk. Alle links op een website die leiden naar een andere website worden ook gevolgd door een crawler en op die manier vindt de crawler nieuwe websites. Deze nieuwe websites worden dan weer toegevoegd aan de index of geüpdate als de site al in de index staat. Vanwege deze reden is het belangrijk dat jouw website vaak wordt gelinkt door andere websites, zodat de crawler ook op jouw website komt wanneer die op de andere website is.

Wat zijn de SEO factoren die Google belangrijk vindt?

Het doel van de Google zoekmachine is: ‘Het organiseren van de werelds informatie en om het universeel beschikbaar en bruikbaar te maken.’ Het is niet exact bekend welke factoren Google meerekent en hoe zwaar, maar na veel testen zijn wel een aantal factoren naar boven gekomen die erg belangrijk zijn voor een goede SEO.

Links

Als eerste van de belangrijkste SEO factoren: links. Zoals we eerder al hadden vastgesteld zijn links naar jouw website vanaf andere websites erg belangrijk, zodat de crawler vaker op jouw website terecht komt. Naast links van andere websites zijn links binnen jouw website ook belangrijk. Daarom zorgen wij er altijd voor dat je vanaf elke pagina kan doorklikken naar meerdere andere pagina’s op jouw website. Dit betekent dat de crawler deze mogelijkheid ook heeft en dan worden jouw pagina’s dus weer vaker bekeken door de crawler.

SEO Link Building

Gebruikerservaring

Eigenlijk zou op iedere website deze factor vanzelfsprekend moeten zijn of je nou een goede SEO wilt of als het je niks uitmaakt. Iedere website moet gebruiksvriendelijk zijn als je wilt dat het een succes wordt, want niemand wilt tijd doorbrengen op een onduidelijke en slome website. Ook hiermee houdt Google rekening, want websites die sloom laden en waar mensen maar kort op zitten worden lager gezet in de zoekresultaten.

Wij bieden de mogelijkheid aan voor 90+ Google PageSpeed, maar dat is, misschien tegen instinct in, niet de maatstaf die Google gebruikt voor de snelheid van een website. Daar in tegen gebruikt Google voor het bepalen van de plaats in de zoekresultaten alleen de tijd die het kost om de pagina te laden. Terwijl Google PageSpeed met veel meer verschillende factoren rekening houdt.

Dus, een website met een hoge PageSpeed score kan laag worden gezet in de zoekresultaten, terwijl er een website met lagere PageSpeed score hoog wordt gezet. Natuurlijk zal dit niet vaak het geval zijn en hangt het af van veel meer factoren, maar focus niet alles op een hoge PageSpeed score.

Mobiele bruikbaarheid

Google gebruikt een erg geavanceerd algoritme om te bepalen welke sites bovenaan de zoekresultaten staan en welke lager en in 2018 bekend gemaakt dat Google is begonnen met een update van het algoritme waarbij jouw mobiele website belangrijker wordt, ook voor resultaten op een desktop. Daarom is de mobiele bruikbaarheid een van de belangrijke SEO factoren voor jouw website.

Dit betekent dus dat jouw website ook mobiel goed bruikbaar moet zijn om ervoor te zorgen dat Google jouw website hoger in de zoekresultaten zet. Via de Google Search Console kan je makkelijk zien of jouw website goed bruikbaar is op mobiele apparaten en waar de mogelijke fouten zitten. Deze Search Console worden ingesteld via de Google Site Kit, een plugin voor WordPress die wij eerder ook al hebben genoemd in ons artikel over: ‘De 10 handigste WordPress plugins die jij nog niet kent’


Mobiele Bruikbaarheid van DRwebdesign

Dus, wat zijn de SEO factoren waarop ik moet letten?

Uiteindelijk is het belangrijk dat Google’s crawler gemakkelijk door jouw website kan navigeren en ook wordt doorgestuurd naar andere pagina’s en websites. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw website gebruiksvriendelijk is; duidelijk, snel en relevante informatie. Tot slot is een van de belangrijkste SEO factoren dat jouw website ook op mobiel goed werkt, aangezien tegenwoordig erg veel mensen jouw website via mobiel opzoeken en Google dat dus ook meeneemt in de ranking.

Wij hopen dat jij nu meer weet over het goed vindbaar maken van jouw website op Google, maar wij kunnen natuurlijk wij werk grotendeels uit jouw handen nemen door bij ons een website te kopen met WordPress website laten maken of neem een onderhoudspakket waarbij wij jouw SEO up-to-date houden.

Klaar om jouw avontuur met ons te starten?

Plan nu een vrijblijvende (online) kennismaking in en laat ons samen jouw online groei en succes verkennen

Inzicht in onze prijzen

Ontdek onze tarieven: helder en eerlijk. 

Naam dienst
Omschrijving
Prijs
Wordpress deveopment
Volledige custom Wordpress website gebouwd in Elementor inclusief design
Vanaf €1300 excl. btw
Webshop development
Volledige custom webshop gebouwd in Elementor/woocommerce inclusief design
Vanaf €1600 excl. btw
Front end / back end development
Een volledig maatwerk geprogrammeerd project
€45 per uur excl. btw
Webdesign
Volledig op maat gemaakt webdesign in Adobe XD
Vanaf €800 excl. btw
Website onderhoud
Volledig onderhoud van jouw website
Vanaf €19,99 per maand excl.btw
Website Hosting
Shared hosting of VPS hosting
Vanaf €9,99 per maand excl.btw
Social media marketing
Onderhouden van Instagram/Facebook/Pinterest/Linkedin
Vanaf €240 per maand excl.btw

Vragen of meer informatie nodig? Neem contact met ons op